Zna se ko piše istoriju

Pa da i mi kažemo nešto o sebi...

Svedoci smo da se prave stvari u životu dešavaju spontano. Takav je bio i naš kontakt sa opremom za prženje kafe.
Neki dragi ljudi, koji su se bavili prženjem odlučili su da se odsele iz Srbije i zamolili su nas da sačuvamo opremu dok je ne prodaju. Pošto je sa mašinom bio i jedan džak sirove kafe, rekli smo sebi: „Hajde da probamo …. da kafa ne propadne“.

I tako je počelo. Stvoren je izazov i Samba je osnovana 08.02.1999 god.

Svaki početak je težak, a ovaj naš naročito, jer se dešavao u kriznim vremenima, opterećen nezapamćenom inflacijom i ratom. U vremenu dezintegracija, kada se društvo razgrađuje, nema ništa dobro. Ipak, iz takvog ambijenta je izrasla Samba.
Ovo vreme, nepogodno za početak, iskoristili smo da ovladamo tehnikom prženja i steknemo neophodna saznanja o kvalitetu sirove kafe. Pošto su se „kockice složile“, vrlo brzo smo došli do prepoznatjivog ukusa Sambe. Kad počnete da radite posao u garaži jasno je da nemate ništa…. osim fantastične volje i entuzijazma, kao i izražajne želje da uspete da predstavite svoj proizvod potrošačima, iako ste poslednji u proizvodnom lancu. Emociju potrošača smo zadobili na prvi gutljaj, što nam je dalo snažan podsticaj da smo na pravom putu.  Potrošači su rekli Da sa veliko D.

I onda se desio…….Razvoj.

 

U našem razvoju postoji nekoliko bitnih momenata, a to su:

I    Početna faza savlađivanja načina prženja i stvaranja prepoznatljivosti u ukusu.
II  Prelazak sa ručnog na automatski način pakovanja.
III Uvođenje u proizvodnju savremene opreme za rad, što podrazumeva potpunu automatizaciju proizvodnog procesa.
IV Ishodovanje priznanja na sajmu ishrane u Novom Sadu koji je najeminentniji sajam ovog tipa u regionu.

Svaka od navedenih, razvojnih etapa je posebno poglavlje u našem životu. Zajedničko za sve njih je volja, trud i znoj…

 

Kada posle toliko vremena uđem u pogon i pogledam sve te kompjutere, touch panele, automatiku, laboratoriju…

Rado se prisetim naše garaže.